Miért éri meg a napelemes kandeláber?

Napelemes kandeláber

A napelemes kandeláber minden kertben jól mutat, hiszen igen nagy területet tud bevilágítani. Elsősorban a kandelábert a közterek és sétányok kivilágítására használják. Viszont manapság, a napelemes kandeláber a díszudvarokban is megtalálható. Ezek a lámpák nem kicsik, hiszen 2 méter körüli magassággal rendelkeznek. Az oszlopos megjelenésű kültéri lámpák szórt fényt adnak, így elég nagy területet képes 1 darab kandeláber bevilágítani. A napelemes kivitelek felépítése igen érdekes. Először is egy napelemből áll.

Ez egy monokristályos változat, aminek remek hatásfoka van. A LED-es lámpafej a csúcstechnológiát képviselő CREE LED-ek alkalmazásával történik. Ezek a kis fényt kibocsájtó eszközök a tudomány legfrissebb vívmányainak számítanak. Csúcsminőségűek, amik hosszú élettartammal rendelkeznek. Ezeknél az izzóknál az UV-kibocsátás és az infrasugárzás teljesen kizárt. Ezen kívül elmondható róluk, hogy a szemre sincs semmilyen káros hatásuk és a rovarokat sem vonzzák. A napelemes kandeláber fényszennyezése nagyon minimális. A manapság kapható lámpatestek esztétikusak és letisztult formavilágot testesítenek meg.

A napelemes kandeláber milyen technológiával készül?

Mivel a lámpaoszlop kovácsoltvas jellegű, így a finom áttétekkel felépített fémszerkezetek horganyzott technológiával készülnek. A felületkezelést gyakorlatilag szinterezéssel, más néven porszórással oldják meg. Sokan nem tudják, de a horganyzott lemezek cinkkel bevont fémtermékek. Régen cinkelt lemezeknek nevezték, de végül a cinkből horgany lett, így manapság csak horganyzott lemeznek mondják. Tudni kell a horganyzott anyagokról, hogy sokkal tartósabbak, ráadásul igen nagy előnyük, hogy ellenállnak a korróziónak.

Ennek köszönhetően pedig rendkívül hosszú életűek. A napelemes kandeláber íveit precíziós gépek segítségével hajlítják meg. Az oszlop rögzítése egy előre lebetonozott alaptesthez történik, zárt anyákkal és precíziós szintezéssel. A kandeláberhez kapcsolt töltésvezérlő teljesen magyar fejlesztés, ami világviszonylatban is az első helyet foglalja el, a hatásfokát tekintve. Ez a kis szerkezet vezérli és optimalizálja az akkumulátor töltését, ezáltal meghosszabbítva annak élettartamát.

Az utcai kandeláber milyen extrákkal rendelkezik?

Érdemes megjegyezni, hogy ennél a lámpatípusnál van egy vezérlő, ami a világítást kapcsolja ki és be. Vagyis a világítás automatikusan működésbe lép, amikor besötétedik. A benne megtalálható akkumulátor rendkívül érdekes, ugyanis ez egy speciális solar modell, amit gondozásmentes, zselés technológiával gyártottak. Az amtechnik.hu weboldal szakemberei folyamatosan igazodnak a piaci és a fogyasztói igényekhez. Éppen ezért, a napelemes kandelábert LiFePo4 (lítium vasfoszfát) akkumulátorral is fel tudják szerelni, ha az igény úgy kívánja.

Ez a fajta kiegészítő 15 év garantált működést biztosít. A szakemberek a prémium akkut egy robbanás- és vízzáró dobozban helyezik el a beton alaptest melletti árokban. Így egyáltalán nem fog gondot okozni a belvíz és egy árvíz sem. A kandeláber kiépítése roppant egyszerű. Pontosan azért számít könnyűnek a kivitelezése, mert nem igényel külön infrastruktúrát a szerelése, hiszen bárhol felállítható, ráadásul még költséghatékony is. Ezen kívül elmondható róla, hogy nem igényel hálózati energiát, így a működése nem jár plusz költséggel.

Az utcai napelemes kandeláber ár mit tartalmaz?

Egy város parkjának kivilágítása néhány kandeláber segítségével manapság már egyáltalán nem elérhetetlen. Az utcai napelemes kandeláber ár egyáltalán nem számít magasnak. Főleg azért nem, mert rengeteget lehet vele spórolni. Nem fogyaszt villamos áramot, így azzal kapásból nem kell számolni. A telepítési költségei elenyészőek, ráadásul megújuló energiaforrást használ. Tökéletesen használható olyan helyeken, ahol nincs kiépített közmű és mással nem oldható meg az utca világítása.

Az utcai napelemes kandeláber ár nem tartalmazza a külön engedélyeket, hiszen az elhelyezése semmilyen építési hatósági engedélyt nem igényel. Egyedül a közterület foglalási engedély beszerzése szükséges a területileg illetékes jegyzőtől, ha a lámpa utcán, parkban vagy valamilyen közterületen kerül elhelyezésre. Ha saját célú, nem bérelt és nem közterületi funkciójú ingatlannál történik a kandeláber telepítése, akkor pedig sem engedély, sem hozzájárulás nem szükséges. Az utcai napelemes kandeláber ár abszolút megéri.

Milyen előnyökkel rendelkezik egy utcai kandeláber?

Előnyei közé tartozik, hogy a kandeláber elhelyezése egyáltalán nem igényel építési hatósági engedélyt. Bárki roppant egyszerűen telepítheti az udvarában. Másik nagy előnye, hogy a működéséhez nem szükséges hálózati tápellátás, vagyis nem igényel villamos áramot. A napelemeknek köszönhetően, akkumulátorról működik.

Ahhoz, hogy a monokristályos napelem feltöltődjön nem szükséges intenzív napsütés. A LED-es fényszórók hatalmas területet képesek megvilágítani, amik egyszeri feltöltést követően, 165 órát képesek még napfénymentes időben is világítani. Ez körülbelül 10 nap téli éjszakai időtartamnak felel meg.