A Cognac rövid bemutatása

cognac

A Cognac egyedülálló és világszerte elismert ital, aminek a története a 17.századig nyúlik vissza, a nevét pedig az előállítási helyéről kapta. A készítése szigorú szabályok szerint történik, aminek elsődleges célja, hogy garantálják az ital magas színvonalát és összetéveszthetetlen ízvilágát.

A Cognac kivitelezésének alapja a fehér szőlő, leggyakrabban az Ugni Blanc szőlőfajta, ami jól alkalmazkodik a régió hűvösebb, párás klímájához. A szőlőt először erjesztik, majd kétszer lepárolják réz desztilláló üstökben, így az alkohol tartósabb és lágyabb ízű lesz.

A desztilláció után a Cognac tölgyfahordóban érlelődik, ami jelentősen hozzájárul a konyak gazdag ízvilágához és arany színéhez. Az érlelés alkalmával a nedű folyamatosan fejlődik, új aromákkal gazdagodik, mint például a vanília, a méz, a fahéj és a gyümölcsös jegyek.

A különlegességét a régió szigorú szabályozása adja, ami garantálja azt, hogy csak az ott előállított ital viselhesse a Cognac nevet. A beszerzése manapság egyáltalán nem bonyolult feladat, hiszen az interneten keresztül is megrendelhető.